Gira KNX-systeem

Het Gira KNX-systeem is een intelligente oplossing voor koppeling en aansturing van de gebouwentechniek. Door de gerichte koppeling van apparaten en functies volgens de KNX-standaard worden wonen en werken niet alleen comfortabeler en veiliger, maar ook energie-efficiënter en goedkoper.
Het KNX-systeem in detail

Gira KNX-systeem

 

Met het KNX-systeem kunnen de meest uiteenlopende apparaten en functies naadloos worden geïntegreerd. Zo kunnen verlichting, zonwering, verwarming en multimedia-, beveiligings- en deurcommunicatiesystemen tot één geheel worden samengevoegd.  Met behulp van een gebruikersvriendelijke bediening verloopt de aansturing van alle functies heel eenvoudig. Met schakelaars, regelaars en sensoren kan elke ruimte met een druk op de knop worden aangepast.Gira

Bediening met de Control 9 KNX of de met een touchscreen voor de Gira HomeServer wordt het nog comfortabeler. De visualisatie is overzichtelijk vormgegeven en werkt intuïtief. Elke willekeurige functie is binnen twee niveaus bereikbaar. En met de Gira HomeServer/FacilityServer app kan de complete installatie gemakkelijk vanuit elke ruimte of van onderweg worden bediend – met smartphone, tablet of PC.
Producten voor het KNX-systeem

 

Gira Homeserver

Gira Homeserver

Door toepassing van een Gira HomeServer/FacilityServer zijn ook zeer complexe oplossingen realiseerbaar. Als interface tussen de moderne installaties en het computernetwerk verzorgt de Server de aansturing van alle componenten van de gebouwentechniek, die met elkaar zijn gekoppeld.

Daarmee bieden zij de mogelijkheid andere technologieën naadloos te integreren, zoals bv. een deurcommunicatiesysteem. Met een internetkoppeling kunnen alle functies gemakkelijk vanaf de meest uiteenlopende bedieningsapparaten worden bereikt – thuis en onderweg.
Meer…